banner983

banner976
22 Mart 2023 Çarşamba

"12 ŞUBAT BİR İMAN ŞAHLANIŞIDIR!"

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından koordine edilen Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl etkinlikleri devam ediyor.

08 Ocak 2020 Çarşamba 16:20
Bu haber 1366 kez okundu
 

"12 ŞUBAT BİR İMAN ŞAHLANIŞIDIR!"

 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından koordine edilen Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl etkinlikleri devam ediyor.

 

Birbirinden değerli tarihçiler eşliğinde, Maraş Müdafaası, 12 Şubat ruhu, Bayrak Olayı, Sütçü İmam, Davulcu Halil Ağa, Arslan Bey ve Kahraman kadınlar ile diğer Milli Mücadele Kahramanları çocuklara çeşitli etkinlikler ile anlatılıyor.

 

MARAŞ HARBİ KÜÇÜK BİR ÇANAKKALE’DİR

 

Etkinlikler kapsamında şehir genelindeki okullarda konferanslar düzenleniyor. Konuşmacı Serdar Yakar, Rıdvan Hoca İmam Hatip Ortaokulunda milli mücadeleyi anlattı.

12 Şubat'ın bir iman şahlanışı olduğunu dile getiren Yakar "Maraşlı, birazdan öleceğini bilse de, kazma ile kürek ile Fransız'ın, Ermeni'nin, topun ve tüfeğin üzerine yürümüştür, Hiçbir silahı olmadan modern silahlı emperyalistlere karşı koymuş, ölüme koşarak gitmiştir. Bunun sebebi imanı, şehitlik, gazilik duygusu, vatan, millet, din, bayrak, namus gibi kutsal değerlerine saygı ve sevgidir. İnanmayan kişi ve toplumlarda ne şehitlik, ne gazilik ne de kutsal değerler uğruna canını verme duygusu da olur. Maraş harbi adeta bir küçük Çanakkale savaşıdır" ifadelerini kullandı.

Yakar, okula ismini veren Rıdvan Hoca'nın büyük mücadeledeki önemine de değindi.

marasmedyamerkezi.com  
kahramanmarasspor.com
maraşhaberler.com
özürdilerim.com
sütçüimam.com
dulkadiroğlu.com
fatiherkoç.com
onikişubat.com
46haber.com

 

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kuzey çevre yolumu güney çevre yolumu gerekliydi ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV
    banner693