banner983

banner976
25 Eylül 2023 Pazartesi

CEVİZDEKİ REKOLTE ÇİTFÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kahramanmaraş’ta aroması, dolgun yapısı, yağ oranı gibi özellikleriyle dikkat çeken "Maraş 18 ceviz” hasadına başlandı.

19 Eylül 2022 Pazartesi 09:31
Bu haber 1276 kez okundu
CEVİZDEKİ REKOLTE ÇİTFÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
 

CEVİZDEKİ REKOLTE ÇİTFÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kahramanmaraş/Çağlayancerit (SHA) – Kahramanmaraş’ta aroması, dolgun yapısı, yağ oranı gibi özellikleriyle dikkat çeken "Maraş 18 ceviz”  hasadına başlandı.

 

CEVİZDEKİ REKOLTE ÇİTFÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

 

Türkiye genelinde Bursa ilinden sonra ceviz üretiminde ikinci sırada yer alan Kahramanmaraş’ta hummalı bir üretim sezonu başladı.

 

Kahramanmaraş genelinde 120 bin dekar alandan yaklaşık olarak 80 bin ton ceviz üretimi gerçekleşiyor. Bertiz Bölgesi, Çağlayancerit, Pazarcık ve Onikişubat ilçesinde hasadına başlanılan cevizler yurt içinde ve dışında pazarlanıyor.

 

Kahramanmaraş'ta yetiştirilen Maraş-18 (Kalaycı Aşısı) ve  2013 yılında coğrafi işaret alarak tescillenen cevizin hasadı ve  pazarlanma süreci yaklaşık  1 ay sürüyor. 

 

Kent ekonomisine ciddi kaynak sağlayan, Amerika, Almanya olmak üzere İngiltere ve Arap ülkelerine de ihraç edilen cevizin, bu yıl tanesi tarla başında 1 TL, kilosu ise 100 TL’den alıcı buluyor. 

(SON-

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kuzey çevre yolumu güney çevre yolumu gerekliydi ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV
    banner693