banner983

banner976
05 Aralık 2023 Salı

KENTSEL DÖNÜŞÜM SANKO SANAT GALERİSİNDE SERGİLENDİ

Ressam Dr. Ali Düzgün, Sanko Sanat Galerisi’nde "Kentsel Dönüşüm" adını verdiği 45’inci kişisel resim sergisini açtı.

21 Ekim 2017 Cumartesi 10:21
Bu haber 66967 kez okundu
KENTSEL DÖNÜŞÜM SANKO SANAT GALERİSİNDE SERGİLENDİ
Ressam Dr. Ali Düzgün, Sanko Sanat Galerisi’nde "Kentsel Dönüşüm" adını verdiği 45’inci kişisel resim sergisini açtı.
 
Sergi açılışında konuşan ressam Düzgün, Gaziantep’te sergi açmasına ev sahipliği yapan Sanko Ailesine çok teşekkür ettiğini söyledi.
 
Ankara'da bulunan atölyesinde sanat çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Düzgün, “Şimdiye kadar 44 kişisel sergi açtım. 45 yıllık sanat hayatımda 45'inci sergimi açmamın mutluluğunu yaşıyorum. İlk açtığım sergimin heyecanını bugünde hissediyorum. Sergime katılan Gaziantepli sanatçı ve sanatseverlereteşekkür ederim” dedi.
 
Resim çalışmalarının çocukluk yıllarında başladığını anlatan Düzgün, sanatın insanlık için büyük bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.
 
“Bundan dolayı sürekli sanat diyorum. İnsanımı ve insanları seviyorum. Resimlerimde figüratif kompozisyonlar yapmamın sebebi budur” diyen Düzgün, şöyle devam etti:
 
“Belki de zor olanı seçtim. Uzun yıllardır Türk resim sanatında kadın konusunu işliyorum. 20 yıldan bu yana kadın konusunu resmediyorum. Kadın konusu denildiğinde Ali Düzgün adı akla gelsin diye aynı konuyu işliyorum. Sosyolojik olarak kent ve kırsal kadınlarını kompoze ediyorum. Fazla hikâye yüklemiyorum.Ülkemin bir sanatçısı olarak sorumluluk duyarak çalışıyorum. Resimlerime ‘Kentsel Dönüşüm’ adını verdim. Diğer anlamda kültürel değişimdir. Sonuçta bizim insanımız. Her anlamda sahip çıkmak gerekir.
 
Ağırlıklı olarak tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle resim yapıyorum. Sanatın yaygınlaştırılması için herkesin üzerine düşen görevi iyi yapması lazım. Sanatçı yaşadığı toplumun tanığıdır. Dönemin kültürel belleğidir.  Görevi görsel olarak doğruokumak ve aktarmaktır. Bu konuda ne kadar bilinçli olmam gerekiyorsa o kadar çok çalışıyorum. Bir akademisyen titizliğiyle sanat çalışmalarımı sürdürüyorum. Sağlam bir desen ve kompozisyon elemanlarını gergef işler gibi işliyorum. Sıradan bir resmi hiç kabullenmedim. Hep iyinin ve güzelin peşinde çalışmalarımı sürdürdüm.”
 
Bir sanatçıya resim yapmayın demenin “ölün” demekle eşdeğer olduğunu kaydeden Düzgün, “Gazi Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde yıllarca görev yaptım. Çokça resim öğretmenin ve akademisyen ressamın yetişmesinde emeğim oldu. Bu yıl emekli oldum. Tabi sanatçının emeklisi olmaz. Ankara’da özel atölyemde sanat çalışmalarımı devam ettiriyorum” diye konuştu.
 
Konuşmalardan sonra, Sanatçı Düzgün’ün Gazi Üniversitesi’nden öğrencisiemekli resim öğretmeni Zühal Başar’ın kızı, Gaziantep Bilim Sanat Merkezi Resim öğretmeni Selcen Kalkan, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli bilimsel yayını sanatçı Dr. Ali Düzgün’e taktim etti.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kuzey çevre yolumu güney çevre yolumu gerekliydi ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV
    banner693